‘De hedendaagse helden’ is een rollenspel speciaal voor kinderen met faalangst die binnenkort naar de middelbare school gaan of in de brugklas zitten. Deze periode is erg spannend en is een tijd waarin prestatie steeds belangrijker wordt terwijl je jezelf nog moet gaan ontwikkelen.

voorbeeld personagekaart

De Hedendaagse Helden biedt kinderen de mogelijkheid om de persona aan te nemen van een held die allerlei avonturen en opdrachten moet voltooien samen met zijn teamgenoten.

Het spel wordt gespeeld onder begeleiding van een verteller die het spel leidt. De verteller kan een docent, cursusleider, begeleider of misschien wel een klasgenoot zijn. Deze spelleider speelt niet mee met het spel, maar legt de opdrachten voor en schetst het beeld van de wereld waar de spelers zich in gaan bewegen aan de hand van het boek.

Doordat alle personages heel verschillend zijn, kan het spel niet volbracht worden als er niet wordt samengewerkt. Dat nodigt uit tot discussie, samenwerkingen en nieuwe tactieken ook voor kinderen die normaal dingen vaak solo doen.

De miniaturen van hedendaagse helden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *